X

Ako tlačiť fotografie z dovolenky bez straty kvality?

Máme tu jar a to znamená, že sme opäť o niečo bližšie k obdobiu dovoleniek. Patríte k tým, ktorí na dovolenku nevyrazia bez svojho fotoaparátu? A pohrávate sa s myšlienkou, že si začnete svoje fotografie aj tlačiť?

Aké atramentové náplne si vybrať?

Prezerať si vytlačené fotografie má svoje nenapodobniteľné čaro. Tlačiť si svoje najkrajšie fotografie (nielen) z dovoleniek je preto skvelý nápad. Stačí vám dobrá atramentová tlačiareň, napr. Epson L3050 a môžete sa do toho pustiť. Moment! Ešte si prečítajte tento článok, aby ste vedeli, na čo si dať pozor, ak chcete, aby ste si nekazili fotografie zlou tlačou.

Samotná tlačiareň je jedna vec, ale pochopiteľne budete potrebovať aj atramentové náplne. Na výber máte medzi originálnymi a alternatívnymi náplňami. Ktoré si vybrať pre tlač fotografií? Ak chcete istotu stopercentnej kvality, tak originálne. Musíte sa však pripraviť na to, že si priplatíte. A celkom dosť.

Alternatívne náplne sú často výrazne lacnejšie ako originálne, ale ich kvalita závisí od konkrétneho výrobcu. Pred nákupom náplní si preto spravte prieskum trhu a pokúste sa nájsť výrobcu, ktorí produkuje náplne, s ktorými neutrpí kvalita tlače.

Aj výber fotopapiera je dôležitý

Podobný princíp, ako pri rozhodovaní sa medzi originálnymi alebo alternatívnymi náplňami HP, platí aj pri výbere fotopapiera. Ak chcete záruku maximálnej kvality, siahnite po originálnom fotopapieri. Následne bude pri tlači stačiť len vybrať tlačový profil určený na použitý fotopapier a máte záruku maximálnej kvality tlače.

Nielen pri náplniach, ale aj pri fotopapieri môžete ušetriť, ak uprednostníte alternatívneho výrobcu. Tu však jednoduchšie nájdete výrobcu, na ktorého sa bude dať spoľahnúť. Stačí si overiť, či daný výrobca na svojom webe ponúka na stiahnutie tlačové profily pre vašu tlačiareň. Ak áno, s ich použitím môžete očakávať kvalitnú tlač.

Ktoré nastavenia tlače skontrolovať?

Na záver treba ešte venovať trochu času ďalším nastaveniam tlačiarne (okrem výberu tlačového profilu podľa papiera). Konkrétne je dobré nastaviť najvyššiu kvalitu tlače a rozlíšenie 300 DPI. Pri tlačení na bežné formáty ide o ideálnu hodnotu, keďže vyššia by spotrebovala viac atramentu bez toho, aby ste videli rozdiel v kvalite výtlačku.

Zdroj obrázka:

  • Autor: Meteoritka / Shutterstock.com
admin:
Related Post